Dormi cu șosete bine pentru tine?


Dormi cu șosete bine pentru tine?

Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .

Dormi cu șosete pe bun pentru tine?

Oricât de ciudat ar părea, dormind cu șosete pe poate ajuta la dormit mai repede. Acest lucru se datorează faptului că reglarea temperaturii este o parte necesară a ciclului somnului.

Somnul este o parte vitală din viața tuturor. La urma urmei, oamenii petrec în jur de o treime din zilele lor dormind.

Institutul Național de Sănătate spun că somnul este esențial pentru funcția normală a creierului și a corpului.

Majoritatea oamenilor au dificultăți să ajungă Dormi din când în când. Un truc pe care poate nu l -au încercat este să dormi cu șosetele lor.

Citește mai departe pentru a afla mai multe despre beneficiile și riscurile de a dormi cu șosete.

Șosetele te ajută să adormi

Poate părea că purtarea șosetelor în pat ar supraîncălzi picioarele. Dar, în realitate, acest obicei ar putea ajuta reglarea temperaturii interne a corpului.

Un studiu din 2007 a raportat că adulții care purtau fie șosete normale sau încălzite în pat au ajuns să doarmă mai repede.

Acest lucru se datorează faptului că temperatura de bază a corpului unei persoane scade în timpul nopții, atingând cea mai scăzută temperatură în jurul orei 4 a.m. Temperatura medie a corpului este de 98,6 grade Fahrenheit (° F), dar aceasta variază cu 1 până la 2 grade pe parcursul a 24 de ore.

Încălzirea picioarelor și a mâinilor face ca vasele de sânge să se dilateze, un răspuns care se numește vasodilatație. Aceasta eliberează căldură prin piele și ajută la scăderea temperaturii corpului de miez. La rândul său, acest lucru trimite un mesaj creierului că este culcare.

Cercetările sugerează că pielea caldă este asociată cu a dormi mai repede.

Temperatura somnului și a corpului

Temperatura de bază a corpului unei persoane este afectată de ceasul lor biologic, numit și ritmul circadian. Ritmul circadian controlează momentul somnului, făcând o persoană să se simtă somnoroasă noaptea și trezi dimineața.

Temperatura corpului crește treptat în timpul zilei, atingând vârful după -amiaza târziu, când oamenii se simt cel mai treaz și alert. Temperatura corpului scade apoi în timpul nopții, făcând o persoană să se simtă somnoroasă.

Când cineva începe să adormeze, temperatura corpului lor scade cu 1 până la 2 grade. Acest lucru s -ar putea întâmpla din cauza faptului că organismul conservă energia pentru alte funcții.

Dacă o persoană doarme cu șosetele pornite, acest lucru poate ajuta cu ciclurile de reglare a temperaturii.

Reglare bună a temperaturii în Corpul este, de asemenea, motivul pentru care se sugerează de obicei ca oamenii să -și țină dormitoarele răcoroase, undeva între 60 și 67 ° F.

Alte beneficii ale purtării de șosete în pat

Reducerea simptomelor lui Raynaud

Mâinile și picioarele care sunt frecvent reci ar putea fi un semn al bolii Raynaud.

Raynaud’s este o afecțiune care afectează vasele de sânge din piele. Atacurile se întâmplă de obicei atunci când o persoană se simte rece sau stresată.

În timpul unui atac, fluxul de sânge la mâini și picioare este redus. Drept urmare, degetele și degetele încep să se simtă rece și amorțite. De asemenea, pot schimba culoarea în alb sau albastru.

persoanele care se confruntă cu atacul unui Raynaud pentru prima dată ar trebui să vorbească cu un medic. Purtarea șosetelor în pat ar putea ajuta la reducerea simptomelor, precum și la menținerea caldă pe tot parcursul zilei.

Prevenirea bufelorlor

Multe femei care trec prin menopauză vor experimenta bufeuri sau scurgeri. Simptomele includ:

 • O senzație bruscă de căldură intensă care se răspândește prin corp
 • Transpirația
 • Palpitații
 • Înroșirea a Face

Capacitatea șosetelor de a ajuta la scăderea temperaturii corporale a miezului în timpul nopții poate fi de asemenea de folos în prevenirea bufeurilor.

Acest lucru se datorează faptului că bufeurile sunt gândite să fie cauzate de fluctuații hormonale care afectează controlul temperaturii organismului.

Sex mai bun

Conform unei știri populare din 2005, un studiu a descoperit că cuplurile care purtau șosete în pat erau mai probabil la orgasm în timpul sexului.

Studiul a investigat răspunsurile cerebrale în timpul sexului și a constatat că picioarele reci i -au oprit oamenii. Cu toate acestea, studiul citat în raportul de știri a fost mic, folosind doar 13 cupluri.

Alternative la șosetele în pat

Persoanele care sunt aversate pentru a purta șosete în pat ar putea încerca:

 • O baie de picior caldă înainte de culcare
 • Purtați o pereche caldă de papuci înainte de a intra în culcare
 • Dormind cu o sticlă de apă caldă lângă picioare
 • Dormind cu o pătură peste piciorul patului
 • Luând o baie cu 1 sau 2 ore înainte de culcare

Dacă folosiți șosete încălzite, atunci este important să nu le supraîncălziți. Dacă sunt prea fierbinți, nu pot doar să ardă pielea, ci și să prezinte un pericol de incendiu.

În ciuda a ceea ce se spune adesea, purtarea de șosete în pat nu este neigienică. Cu toate acestea, este important să alegeți o pereche de șosete care nu sunt prea strânse, deoarece acest lucru poate reduce circulația.

Evitați să purtați șosete de compresie în pat, cu excepția cazului în care medicul dumneavoastră.

Takeaway

Adulții au de obicei nevoie între 7 și 9 ore de somn în fiecare noapte. Nerespectarea suficientă poate avea un impact negativ asupra concentrației, memoriei și stării de spirit. Lipsa cronică de somn poate crește, de asemenea, riscul de boli de inimă, depresie și obezitate.

Reglarea temperaturii este o parte importantă a adormii. Purtarea șosetelor în pat crește fluxul de sânge la picioare și pierderea de căldură prin piele, ceea ce ajută la scăderea temperaturii corpului miezului. La rândul său, acest lucru ajută o persoană să doarmă mai repede.

din motive similare, purtarea de șosete în pat poate ajuta, de asemenea, la prevenirea atacurilor la persoanele cu fenomenul lui Raynaud și la bufele la femeile care trec prin menopauză.

 • Tulburări de somn / somn / insomnie

Știrile medicale de astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în https://produsrecenzie.top/gelarex/ secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .

este soda rea ​​pentru sănătatea ta și care sunt opțiunile?

soda nu este bună pentru sănătatea unei persoane, deoarece conține mult zahăr. Consumul prea mare de sodă poate duce la creșterea în greutate, diabet și afecțiuni cardiovasculare.

în funcție de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), majoritatea oamenilor din America consumă prea multe zaharuri adăugate, ceea ce poate duce la Probleme de sănătate.

Acest articol discută de ce soda este rea pentru sănătatea unei persoane și sugerează băuturi alternative pe care o persoană le poate alege.

este soda rea ​​pentru sănătate?

Conform CDC, soda nu este bună pentru sănătatea unei persoane, în principal din cauza conținutului său de zahăr. Prea mult zahăr poate avea efecte adverse asupra sănătății unei persoane.

Conform unei surse, o cutie tipică de 12 uncii (oz) de sodă conține 29,4 până la 42 de grame (g) de zahăr., Ceea ce este echivalent la 7–10 lingurițe (TSP).

Efecte asupra sănătății asupra corpului

CDC afirmă, de asemenea, că consumul de multe băuturi îndulcite cu zahăr poate duce la:

 • Creșterea în greutate
 • Având obezitate
 • Diabetul de tip 2
 • boli de inimă
 • Boala renală
 • Boala hepatică non-alcoolică

Cercetările efectuate în 2018 au descoperit că persoanele care beau în mod regulat sodă au o șansă mai mare de a dezvolta diabet de tip 2 decât persoanele care nu beau sodă.

Conform Harvard Health, soda poate provoca creșterea în greutate. Acest lucru poate apărea din mai multe motive.

Soda nu face ca o persoană să se simtă plină în același mod în care consumarea aceleiași cantități de calorii din alimente solide. Unii oameni pot continua să mănânce, în ciuda consumului de băuturi cu conținut ridicat de calorii.

În plus, băuturile cu gust dulce pot crește pofta de mâncare pentru alte alimente bogate în calorii.

Soda poate provoca, de asemenea, cariile dinților. Potrivit Serviciului Național de Sănătate al Regatului Unit (NHS), băuturile zaharoase sunt o cauză principală a cariilor dinților.

Când bacteriile din gură descompun zahărul, produce acid, ceea ce poate dizolva suprafața dintelui.

este dieta sodă rea pentru sănătate?

Soda dietetică este, de asemenea, nesănătoasă. Soda dietetică conține îndulcitori artificiali, cum ar fi aspartamul sau zaharina.

Cercetările efectuate în 2018 au susținut ideea că soda este un factor de risc pentru diabet. Studiul a constatat, de asemenea, că trecerea la soda dietetică nu scade riscul de a dezvolta diabet. Poate fi chiar un factor de risc independent.

În plus, cercetările din 2019 au testat efectul sifonului cu conținut scăzut de calorii asupra emailului dinților. Cercetările au descoperit că atât sodele obișnuite, cât și cele cu conținut scăzut de calorii care conțineau îndulcitori au avut efecte adverse asupra smalțului dinților.

este apa carbogazoasă pentru tine?

CDC acceptă apa spumantă ca alternativă la băuturi zaharoase, cum ar fi sifon. Cu toate acestea, asigurați -vă întotdeauna că apa spumantă nu conține zahăr sau alți îndulcitori.

Apa carbogazoasă, care poate ajuta oamenii să nu mai consume sodă. Apa carbogazoasă nu trebuie să fie lipsită de aromă. Sunt disponibile opțiuni care conțin arome și minerale de fructe adăugate.

Verificați întotdeauna eticheta și alegeți soiurile care nu conțin zaharuri adăugate, îndulcitori artificiali, cofeină sau sodiu.

alternative la soda

Experți subliniază Că cea mai bună alegere pentru a satisface setea este apa.

Apa este bună pentru sănătatea generală a unei persoane. Poate ajuta corpul să:

 • Mențineți o temperatură bună
 • Lubrifierea articulațiilor
 • scăpați de deșeuri prin urinare, mișcări intestinale și transpirație
 • Preveniți pietrele la rinichi

pentru a ajuta oamenii să consume mai multă apă, CDC recomandă:

 • Păstrarea unei sticle de apă rece la frigider
 • Adăugarea unei pană de var, castraveți, lămâie sau pepene verde pentru o aromă suplimentară
 • Purtarea unei sticle de apă reutilizabile în timpul zilei și umpleți -o după cum este necesar

Sucul de fructe este o opțiune posibilă. Cu toate acestea, conține și mult zahăr, deci este esențial să nu consumați prea mult. Ca alternativă la sifon, încercați să adăugați un sfert sau o jumătate de cană de suc de fructe 100% la unele apă strălucitoare.

O persoană poate consuma și următoarele în moderație:

 • Cafea simplă
 • Ceai simplu
 • Apă spumantă
 • seltzer
 • Apele aromate nerespectate

Citiți întotdeauna etichetele pentru a vă asigura că băuturile care conțin zahăr adăugate.

CDC Rețineți că zaharurile adăugate ar trebui să reprezinte mai puțin de 10% din caloriile totale zilnice ale unei persoane. În plus, cei cu vârsta sub 2 ani nu ar trebui să consume mâncare sau băutură care conține zaharuri adăugate.

Rezumat

Soda este rău pentru sănătatea unei persoane. Dovezile răspândite indică faptul că soda sudabilă și dietă pot contribui la creșterea în greutate, cariile dinților, diabetul de tip 2 și problemele cardiovasculare.

Alternative la Soda sunt disponibile pe scară largă. Acestea includ apă, lapte, cafea, ceai și chiar sucuri de fructe cu moderație.

Acordarea atenției informațiilor nutriționale poate ajuta oamenii să selecteze băuturi care sunt mai bune pentru sănătatea lor.

 • Nutriție / dietă
 • Obezitate / Pierdere în greutate / Fitness

Știri medicale de astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .

este tilapia sănătoasă? Siguranța de a mânca, nutriția și modul în care fermierii îl cresc

tilapia este un pește ușor de pregătit, hrănitor și relativ ieftin. Cu toate acestea, practicile agricole din Tilapia pot ridica unele probleme de siguranță și etice, astfel încât oamenii ar trebui să fie conștienți de unde provine peștele lor.

Tilapia este un pește popular disponibil la nivel mondial. Este bogat în proteine ​​și mai mulți nutrienți importanți, inclusiv vitamina B12 și vitamina D.

Citește mai mult pentru a afla despre modul în care oamenii fermează tilapia, profilul nutrițional, cum să -l pregătești și multe altele.

Ce este tilapia?

tilapia este un pește alb cu aromă ușoară. Este ușor de pregătit și relativ ieftin, ceea ce îl face o alegere populară la nivel mondial.

Este un pește consumat frecvent în Statele Unite și la nivel global. Este cel mai mare pește din peste 120 de țări și teritorii din întreaga lume.

tilapia crește rapid, deci sunt o alegere populară pentru agricultură. Sunt adaptabile și pot supraviețui chiar și în apă de calitate slabă sau în condiții supraaglomerate. Cea mai populară specie de fermă este originară din râul Nil din nord-estul Africii.

Cum se ridică tilapia?

tilapia nu tolerează apa rece, astfel încât agricultura are loc de obicei mai cald Climate.

tilapia mănâncă alge, dar poate supraviețui pe o varietate de alimente. O dietă de bună calitate și un mediu curat, spațios, vor produce în general pești mai sănătoși. În unele cazuri, oamenii cresc peștele în condiții înghesuite, ceea ce poate duce la boli și supraaglomerare.

Ocean Wise etichetează sursele de pește în funcție de sustenabilitatea lor. Consideră supraviețuirea pe termen lung a speciilor, sănătatea ei, poluarea mediului și impactul pescuitului asupra ecosistemului.

În decembrie 2021, unele surse durabile de tilapia includ:

 • Tilapia Pond Farms din Ecuador
 • Fermele de curse albastre Tilapia din Peru
 • Nil Tilapia Open-Net Pen Farms din Mexic, Honduras și Indonezia
 • Tilapia Recircularea fermei de sistem de acvacultură din S.U.A.

este tilapia sigură să mănânce?

Când fermele cresc tilapia în condiții adecvate, sunt sigure de mâncat. Oamenii ar trebui să fie siguri că îl depozitează corect și să -l gătească bine înainte de a mânca.

Administrația din SUA pentru Alimente și Droguri (FDA) listează Tilapia drept una dintre cele mai bune opțiuni de pește pentru femeile însărcinate sau care alăptează și copiii de -a lungul vârstei de 2 ani. Acest lucru se datorează conținutului său scăzut de mercur și contaminant.

este conceput tilapia genetic?

În timp, reproducerea selectivă a dus la schimbări genetice la majoritatea animalelor și a peștilor. Acesta este motivul pentru care speciile de fermă arată în general diferit de cele din sălbăticie. Creșterea selectivă poate crește cantitatea de carne sau poate face un animal mai ușor de fermă.

Când plantele sau animalele sunt modificate genetic (GM) sau concepute genetic, oamenii de știință și -au modificat ADN -ul într -un laborator. Acesta este un mod obișnuit de a face plantele rezistente la boli, dăunători sau substanțe chimice, cum ar fi glifosatul. FDA reglementează alimentele GM și le consideră sigure pentru consum.

Primul pește proiectat genetic, FDA aprobat a fost AquadAvantage Somon, care crește mai repede decât somonul în sălbăticie. După o anchetă, FDA a decis că somonul Aquadvantage este sigur de mâncat și nu a reprezentat o amenințare pentru mediu.

FDA nu a aprobat încă niciun Tilapia GM, deși AquaBounty Technologies dezvoltă în prezent păstrăv GE GE Trout , peștele de pisică și alți pești, pe care intenționează să le vândă comercial.

Tilapia conține dioxine?

Dioxinele sunt substanțe chimice toxice care poluează mediul și sunt dăunătoare pentru sănătate. Ele pot fi prezente în țesutul animalelor, peștilor și crustailor. Majoritatea țărilor verifică alimentele pentru contaminarea cu dioxină.

hrana pentru animale contaminate este o sursă comună de dioxine. Atâta timp cât fermele folosesc furaje care respectă standardele de siguranță, este puțin probabil ca peștele să conțină dioxine.

tilapia nu este mai probabil să conțină dioxine decât orice alt tip de pește.

este tilapia bun pentru tine?

tilapia este un aliment hrănitor și poate face parte dintr -o dietă sănătoasă și echilibrată.

Este o sursă bună de proteine ​​și este relativ scăzut în grăsimi. Tilapia este, de asemenea, mai mică în sodiu, calorii și grăsime totală decât slănina și alte carne procesată.